CDR.cz - Vybráno z IT

Google Mapy zapojily AI pro výpočet dojezdu na nabíjecí stanici

Zdroj: Shutterstock

Nová aktualizace Map Google zahrnuje informace o nabíjecích stanicích a stavu nabíjení elektromobilů v reálném čase, které poskytují uživatelům přesné pokyny, zvyšující pohodlí i udržitelnost dopravy.

Jedním z hlavních přínosů této aktualizace je integrace stavu nabíjení vozidla do navigačního systému, což umožní Mapám Google vypočítat odhadovaný dojezd na základě aktuálního stavu nabíjení. Dále budou k dispozici „souhrny poháněné umělou inteligencí“, které zohledňují uživatelské recenze a poskytují přesné pokyny k veřejným nabíjecím stanicím.

Zdroj: Shutterstock

Mapy Google budou nabízet trasy s nižším obsahem uhlíku, například s využitím veřejné dopravy nebo chůze, pokud jsou tyto možnosti přepravy vhodné.

Tato nová funkce není omezena pouze na určité značky elektromobilů; některé modely, včetně vozů Ford, Honda, General Motors, Volvo, Polestar a brzy i Porsche, budou mít vestavěný navigační systém založený přímo na Mapách Google.

Vývojáři Google také rozšiřují funkce Map na podporu uživatelů v dalších oblastech. Kromě zlepšeného plánování výletů elektromobilů přidávají filtr pro výběr hotelů s nabíjecími stanicemi EV do cestovního vyhledávání.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google Mapy zapojily AI pro výpočet dojezdu na nabíjecí stanici

Pátek, 26 Duben 2024 - 07:50 | ica sk | Zufala soferka pozera na stav baterky v aute a...
Sobota, 20 Duben 2024 - 08:55 | Milan Jelito | pravdepodobne si AI sahne na technicky prukaz...
Pátek, 19 Duben 2024 - 21:15 | Jan Smetana | Na to AI? Pocitat to umi pred deset let

Zobrazit diskusi